One Happy Island

Klimaat

Op Aruba is het over het algemeen altijd zonnig en de gemiddelde temperatuur is 29°C.
Een regenbui maak je zelden mee maar wanneer er een regenbui ontstaat is deze meestal heftig. Toch valt Aruba buiten de orkaanzone en heeft het eiland dus geen last van tropische stormen, orkanen en tornado’s. Het prachtige klimaat gepaard met een cool briesje maakt het leven op Aruba enorm aangenaam.

Wist je dat?
De laagste temperatuur op Aruba ooit gemeten 19°C is, dit was in Maart 1966

Stranden

Het strand is dé nummer één attractie van Aruba. De vele verschillende stranden bieden veel mogelijkheden. Elk strand heeft zijn eigen kenmerk en daarom is er goed onderscheid te maken in gezellige drukke toeristische stranden, afgelegen rustige stranden en stranden waar activiteiten zoals beachtennis, beachvolleybal, snorkel- en watersport activiteiten plaatsvinden.

Wist je dat? 
Eagle beach op de 9e plek staat in de top 10 mooiste stranden ter wereld.

Sport

Op Aruba wordt vanzelfsprekend veelal aan buitensport gedaan. Voornamelijk de watersport is enorm populair, zo wordt er veel gedaan aan windsurfen, kitesurfen, paddleboarden, zeilen, duiken en snorkelen. Naast deze watersport activiteiten zijn er ook diverse strand activiteiten zoals beachtennis, beachvolleybal en beachsoccer. Voor de golfliefhebber heeft Aruba twee grote golfbanen.

Wist je dat?
Aruba één van de meest populaire surflocaties ter wereld is, dit heeft te maken de geografische ligging van het eiland waardoor de wind voor surfactiviteiten ideaal is.

Uitgaan

Op Aruba is het altijd een feestje. Het eiland kent veel uitgaansgelegenheden, zoals casino’s, kroegen, discotheken, strandbarretjes en georganiseerde feesten/evenementen. Heb je meer behoefte aan een rustige manier van uitgaan, dan biedt Aruba ook verschillende plekken om rustig te loungen of om de nieuwste films te bekijken in één van de bioscopen.

Wist je dat?
Een unieke Arubaanse manier van uitgaan “de partybus” is. Dit feestje op wielen rijdt langs verschillende typisch Arubaanse barretjes.

 

Eten & Drinken

Op Aruba wonen meer dan veertig verschillende nationaliteiten, dit betekent een bijzondere internationale keuken met als gevolg vele verschillende restaurants met alle hun specialiteiten. Aangezien Aruba een eiland is wordt er in veel restaurants verse vis geserveerd. Het eiland heeft daarnaast zijn eigen bierbrouwerij en typische Arubaanse rum.

Wist je dat?
Op Aruba dezelfde producten in de supermarkt liggen als in Nederland.

Shoppen

Aruba is een perfect eiland om te shoppen en kent vele verschillende winkelgebieden. Het shoppen op Aruba staat het meest bekend om zijn diverse selecties. Zo biedt het eiland winkels van de grote en bekende merken maar ook kleine lokale shops. Vanwege de koers is het vooral interessant om luxe artikelen aan te kopen omdat deze goedkoper zijn dan in Nederland.

Wist je dat?
Er op Aruba zes verschillende winkelcentra zijn.

 

Munt

Op Aruba wordt betaalt met de Arubaanse florijn. De koers van de florijn is afhankelijk van de Amerikaanse dollar, wat tevens ook een veelvoorkomend betaalmiddel is op het eiland. Zo betaal je dus net zo makkelijk met de Dollar. Momenteel staat één florijn gelijk aan €0,43. De prijzen staan vrijwel overal in zowel de Arubaanse florijn als in de Amerikaanse Dollar beschreven.

Wist je dat?
De florijn er bijna zo uitziet als de gulden die wij kennen van voor de Euro.

Taal

De officiële taal op Aruba is Nederlands en wordt ook veel gesproken op het eiland. De Nederlandse taal wordt gek genoeg door de lokale bevolking onderling amper gesproken. Het overgrote deel van de lokale bevolking spreekt Engels en/of Papiaments. Door invloeden uit Zuid Amerika wordt er door veel lokale mensen ook een aardig woordje Spaans gesproken.

Wist je dat?
Papiaments een mengsel is van de Nederlandse, Engelse, Spaanse, Portugese en Franse taal.